Kennel Troldmarkens © 2009

Nyheder >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opdræt af engelske stående fuglehunde

 

Kennelens målsætning er at opdrætte effektive jagt- og markprøvehunde, hvor varemærket er et naturligt søgsmønster i en prima stil

 

Opdrættet sker først og fremmest med hunde, der har dokumenteret deres brugsegenskaber via markprøver og jagt.

Der avles på stærke tævelinie og gerne linieavl med nødvendig udavl imellem.

Hanhunde – som anvendes - skal ligeledes gerne komme fra stærke tævelinie og med stor brede på det kuld, de kommer fra.

 

Avlskriterier er; stærke nerver (godt gemyt), vildtfindeegenskaber, jagtforstand, dresserbarhed og sidst, men ikke mindst stil og stor format.

 

 

”Livet er for kort til middelmådighed” – ”Kvalitet frem for kvantitet”

 

 

 

 

 

Baggrund

 

I 1983 købte jeg mig min første jagthund – en ruhåret hønsehund efter en Danmarksmester og en højt præmieret hanhund. Valget faldt på ovennævnte race, da mine jagtkammerater stort set alle brugte ”ruhår”. Den måtte jeg desværre aflive  i en alt for tidlig alder p.g.a. dårlige nerver.

Den næste hund blev ligeledes en ruhåret hønsehund også efter højt præmierede forældre.

Jeg trænede meget dressur, og vandt da også diverse dressurmesterskaber og apporteringsprøver. De blev selvfølgelig brugt meget til jagt.

 

Via mit venskab med J.P. Jensen – en ”settermand” blev min interesse for markprøve vagt. JP havde allerede dengang gået på markprøve i en mennerskealder.

 

I 1991 købte jeg Gordon Setteren Åens Frk. Freja af Erik Petersen efter samråd med JP, hvis søn havde Åens Chess, som var en søster til Frejas mor, Dea. 

 

I 1995 blev Frk. Freja bedste åbenklasse hund på DGSK´s hovedprøve og dagen efter, på samme prøve, vandt hun vinderklassen. To uger efter blev hun 3. vinder og bedste danske hund - kun overgået af to svenske Pointer - på DKK`s Int. Vindeklasse med ca. 60 startende hunde.

Hun sluttede året med 1. pr. på brugsprøven ved Sdr. Højrup og blev prøvens bedste hund, hvorved Dansk Jagtchampion blev en realitet. Freja blev kåret som Årets Gordon Setter 1995.

 

Hjørnestenen til Kennel Troldmarkens var hermed lagt og i 1996 fødtes min første kuld.

DK.JCH Åens Frk. Freja har sat sit præg på avlen af den danske Gordon Setter via hunde som Troldmarkens Applaus, DK.JCH Troldmarkens Abelone, Troldmarkens Ami og Troldmarkens Chicko.

 

Applaus, Abelone og Chicko har været med helt fremme på bl.a. de fælles vinderklasser, samt VM, EM og DM. De her nævnte hunde har videregivet deres jagtegenskaber via deres avl og har fortsat den linie, der blev påbegyndt af deres mor Frk. Freja og hendes forældre, forældres forældre…

 

Troldmarkens Ami har med én VK-placering ikke været så toneangivende på prøverne - dog opnåede vi 1. AK og bedste AK-hund på DGSK´s hovedprøve i 2000.

Ami`s afkom; Troldmarkens Daco El-Grand Cazador, Deluxe, Dias, DK.CH Dacapo samt Ea, DK.JCH Echo og Endy har ligeledes gjort det ualmindelig godt – se NEWS  – linien fortsætter…

 

I 2008 blev jeg færdiguddannet som markprøve dommer og har herved glæden og fornøjelsen at se og dømme mange gode engelske fuglehunde.

 

2010 blev året, hvor jeg valgte at sælge mine hunde og starte på en frisk, da jeg var endt op med avlsmateriale, der ikke kunne leve op til min egen målsætning!

Jeg købte en tæve-hvalp - Åshöjdens Sara - fra Kennel Åshöjdens i Sverige.

April 2012 købte jeg den 4 årige tæve Nørre Løgums Diva af 5. maj 07 af Peter Rafaelsen.

Nye hunde - nye muligheder...

 

 

 

 

 

v. Kristian Frøkjær
Nordvangen 41
DK-7173 Vonge

 

Mobil: 0045 – 2383 9795

kf@troldmarkens.dk